Thursday 24 March 2011

Alapok

Jó Reggelt!

Ma reggel szeretném lefektetni az alapszabályokat. (huh, ezt akár egy pasinak is mondhatnám..:-)) Szóval, amikor arról beszélek bárkivel, hogy méregtelenítek, mindig jön a kérdés, hogy akkor mit lehet ennem, és mit nem?
Most elmondom. Először is emlékeztetnélek titeket egy picit a tegnapi posztra, miszerint a lényeg, hogy adjunk egy kis szabadságot az emésztőrendszerünknek. Evidens tehát, hogy akkor azokat a táplálékokat kell kerülni, amik nehezen emeszthetőnek számítanak. Ezek között az első és legfontosabb a liszt. Igen, a búza, árpa, tönköly, szója liszt. Ezek emésztése közben felléphet enyhébb vagy erősebb emésztőrendszeri tünet, mint a székrekedés, puffadás, hányinger, émelygés, gyomorfájás, súlyosabb esetben hányás, görcsök. Nem véletlenül van olyan sok lisztérzékeny ember a világon. De ugyanígy vannak laktózérzékenyek is, ami tejcukorallergiát jelent tulajdonképpen, szóval itt és most a tejtermék is tabu, azt is nehezebben emészti a szervezet. Természetesen nem lehet koffeint, alkoholt, cukrot fogyasztani, túl zsíros ételeket sem ajánlott, feldolgozott húsokat, felvágottakat, készételeket, gyorséttermi ételeket, és sok sót. Sem. Na, gyorsan felsoroltam azt, amit nem ajánlott, nem szabad, sőt egyenesen TILOS! Gondolom nem kell nagy magyarázatot fűznöm hozzájuk, egy kis józan paraszti ésszel mindnki látni fogja, miért nem ajánlatos a méregtelenítés alatt lehúzni egy jó kis kupica pálinkát. Szóval csak semmi májterhelés, hagy dolgozzon az a takarítógép! Most emésztgessétek a tiltólistát, később leírom, mi az, amit lehet enni, és még később mi az, amely segíti az eredményesebb méregtelenítést!
Addig is élvezzétek a napsütést!

No comments:

Post a Comment